Tradycyjne i nowoczesne słodkie przyjemności
Dobrze skomponowany deser może przynieść wiele radości i być świetnym dodatkiem do każdego posiłku. Nie zawsze warto jednak stawiać na typowe słodkości w postaci kawałka czekolady. Tradycyjne receptury są zawsze w cenie, ale w wielu przypadkach wskazany jest efekt zaskoczenia. Modyfikując klasyczne receptury, można uzyskać niezwykły smak i w ten sposób urozmaicić rodzinny obiad lub spotkanie towarzyskie. Takie specjały oferuje restauracja Magdy Gessler. Znajdziemy tu desery wyróżniające się nietypowymi połączeniami smakowymi oraz stosowaniem sezonowych produktów, które rzadko są wykorzystywane przez inne lokale gastronomiczne.
Różne smaki w restauracji Magdy Gessler
Wysoka jakość produktów używanych podczas przygotowywania deserów powoduje, że mają one idealną strukturę. Dobrym przykładem jest miodownik, czyli ciasto przełożone kremem budyniowym i kajmakowym z dodatkiem czekolady oraz orzechów. Smaki można także przełamywać tak, aby wrażenie słodyczy przenikało się z lekko słonym lub gorzkim. Miękkie i puszyste desery ze słodkimi polewami z pewnością zadowolą podniebienia najbardziej wybrednych klientów.
Najlepszy deser w Warszawie na każdą okazję
Dobry deser to nie tylko aksamitna konsystencja i smak przypominający beztroskie chwile. Najlepsi cukiernicy sprawiają, że deser wspaniale smakuje i tak samo wygląda. Zwolennicy tradycyjnych smaków powinni spróbować sernik z rodzynkami lub szarlotkę z bezą i cynamonem, które są w stałej ofercie restauracji Magdy Gessler. Takim deserem możemy cieszyć po głównym posiłku i jest to jednocześnie znakomita jadalna dekoracja stołu. Można to wykorzystać podczas spotkań, na których chcemy wywrzeć wyjątkowe wrażenie, na przykład, goszcząc partnerów biznesowych. Nie można nie wspomnieć o słynnym deserze jakim jest zupa nic. To deser, który robiła Magdzie Gessler jej babcia kiedy była mała, dziś U Fukiera możecie spróbować autorskiej wersji tego deseru na bogato, z bezą pistacjową, owocami, lodami waniliowymi i pistacjami. Jest to jeden z najlepszych deserów w Warszawie i każdy musi go spróbować przynajmniej raz w życiu. Słodkie smaki towarzyszą nam przez całe życie. Z tej przyjemności trzeba korzystać z rozwagą, aby nie spożywać nadmiernej ilości kalorii. Tym bardziej należy zwracać szczególną uwagę na jakość deserów. Restauracja Magdy Gessler https://www.ufukiera.pl/ to gwarancja niezwykłych doznań smakowych, które pozostaną w pamięci na długi czas. Dlatego podczas pobytu w Warszawie trzeba koniecznie tu zajrzeć i poznać oryginalne specjały przygotowane przez najlepszych szefów kuchni.